willie_kan_jij_helpen

De Stichting STRAS ontdekt waar mensen met een verstandelijke beperking goed in zijn en gaat daarmee aan de slag. STRAS ontwikkelt  projecten (vraaggericht!) om mensen met een verstandelijke beperking te helpen om zich te scholen, te wennen aan zelfstandig wonen, kunst te maken, te zeilen, in een broodjeszaak te werken... kortom, te leven. De succesvolle aanpak van STRAS heeft geleid tot een flink aantal nieuwe initiatieven.   Lees meer onder "Projecten".

Om dat te bereiken, werkt STRAS nauw samen met andere organisaties die ook de positie van mensen met een verstandelijke beperking willen verbeteren. Zij bouwt bruggen tussen dienstverleners, beleidsbepalers en belangenbehartigers. Wonen, werken, recreatie en onderzoek staan hierin centraal.

De initiatieven ontstaan meestal bij een kleine groep enthousiastelingen. Vooral mensen die zich beroepsmatig met onderwijs en de ontwikkeling van mensen met een beperking bezighouden, maar ook deskundige ouders en mantelzorgers. Het overgrote deel van de voorbereiding van een projectplan is vrijwilligerswerk. Via STRAS krijgt elk initiatief een vliegende start, waarna het bij gebleken succes in de zelfstandige vorm wordt voortgezet. Dit om zelfs maar de schijn van belangenverstrengeling te vermijden.

Voor meer informatie, zie www.stras.nl