Ivo Opstelten krijgt spoedcursus Willie Webwijs 3.0

Ivo en Mariette Opstelten gaven op 6 april op de VSO A.J Schreuderschool in Rotterdam het officiële startschot voor de vernieuwde online cursus Willie Webwijs 3.0. Leerling Victor gaf een spoedcursus waardoor Opstelten snel aan de slag kon. Willie Webwijs is voor mensen met een licht verstandelijke beperking. Ze leren veilig omgaan met internet.  Het project bestaat al 10 jaar.

Sociale media zijn belangrijk voor de maatschappelijke positie van mensen met een licht verstandelijke beperking, omdat het ze uit een sociaal isolement houdt. Ook helpt internet ze zelfredzaam worden en verbetert basale internetkennis de positie op de arbeidsmarkt.

Er liggen online ook genoeg gevaren op de loer. Een onderzoek van Kennisnet heeft aangetoond dat deze doelgroep eerder slachtoffer wordt van cyberpesten, manipulaties en (seksueel) misbruik via de sociale media.

Via Willie Webwijs, met momenteel ruim 5.000 gebruikers, worden cursisten voorgelicht over mogelijke gevaren. Zo leren cursisten onder meer hoe ze op sociale media leuke contacten kunnen leggen, zonder daarbij persoonlijke informatie te delen die hen kwetsbaar maakt. De nieuwste versie van Willie Webwijs (3.0) is volledig up-to-date voor 2018.

Voor meer informatie: www.williewebwijs.nl