prof_header_hoi

informatie

WILLIE WEBWIJS

Willie Webwijs is nu nog laagdrempeliger en gebruiksvriendelijker gemaakt. Mede dankzij tips en suggesties van gebruikers en begeleiders is het is het STRAS i.s.m. Helix gelukt om begin 2017 met een nieuwe versie (versie 3.0.) te komen. Je kunt nu nog makkelijker inloggen. Ook individuele gebruikers kunnen zich nu aanmelden, zonder tussenkomst van een begeleider. Bovendien is de beeldschermindeling op bepaalde punten nog duidelijker geworden.

Rapportagemiddel naar gemeente en inspectie

Ook trainers/begeleiders kunnen nu in één oogopslag zien welke onderdelen goed zijn opgepakt en een persoonlijk certificaat uitprinten. De gegevens uit het cursistvolgsysteem zijn te gebruiken als rapportagemiddel naar gemeente en inspectie.

Veilig op internet

Deze verbeterde versie speelt in op de behoefte om mensen nog breder en zo laagdrempelig mogelijk te trainen in het herkennen van en leren omgaan met de gevaren van internet. Gebruikers zijn volwassenen met een (licht) verstandelijke beperking. Maar ook andere doelgroepen zullen met versie 3.0. gestimuleerd worden om de veilige stap richting internet gaan nemen.

Bekijk de demo voor een eerste indruk en meld je gratis aan!

En kijk hier wat versie 3.0. voor nieuws te bieden heeft!

Maak kennis met Willie Webwijs en bekijk het filmpje!

Breed inzetbaar

Willie Webwijs is de naam van het nieuwe trainingsprogramma voor o.m. mensen met een verstandelijke beperking, die willen leren om veilig gebruik te maken van de mogelijkheden die het internet biedt. Het programma blijkt ook leuk en bruikbaar te zijn voor leerlingen uit het Speciaal onderwijs (ZMLK, cluster-3), instellingen voor Buitenschoolse opvang en waarschijnlijk ook een aantal digibete ouderen.

Aanmelden

Om mee te doen kunt u zich aanmelden (klik in het MENU op de knop "bestellen").
Als u al aangemeld bent kunt u nu direct beginnen met de cursus.
U kunt ook eerst de eerste module hier uitproberen.

Het leerprogramma is bedacht omdat mensen met een verstandelijke beperking op het internet een makkelijk doelwit zijn voor personen of bedrijven met minder goede bedoelingen. Licht Verstandelijk Beperkten (LVB-ers) geven bijvoorbeeld te makkelijk hun creditcardnummer of andere persoonlijke gegevens prijs.

Leer laagdrempelig de gedragsregels van het internet

Willie Webwijs leert de LVB-er op een leuke, eenvoudige manier om te gaan met de gedragsregels van het internet. Onder meer op het gebied van chatten, e-mailen en surfen. Ook wordt aandacht gegeven aan zaken rondom gebruik van Social Media en Grooming. In verschillende modules worden de belangrijkste vaardigheden voorgedaan, aangeleerd en getest. Het programma is geschikt voor zowel individueel gebruik als groepslessen.

Koop nu een licentie

Voor ouders, verzorgers, docenten en instellingen, maar ook voor andere belangstellenden is het programma via licenties beschikbaar op www.williewebwijs.nl. De licentiekosten zijn € 7,50 per cursist/jaar. Voor deze licentie kan een leerling/cursist een jaar lang aan de slag EN kan de leerkracht/begeleider gebruik maken van de gegevens uit het cursistvolgsysteem, rapportages en verantwoordingen inzien (per cursist en totalen), en cursisten/groepen beheren.

Een individuele cursist kan gratis aan de slag, maar heeft geen toegang tot het cursistvolgsysteem. Vanuit de opbrengst van de licenties kunnen we Willie in de toekomst nog slimmer maken.