prof_header_hoi

informatie

Willie Webwijs is het trainingsprogramma voor zowel jongeren als ouderen met een (licht) verstandelijke beperking, die willen leren om veilig gebruik te maken van de mogelijkheden die het internet biedt.  Het programma is geschikt voor zowel individueel gebruik als groepslessen, en onder meer bruikbaar in het Speciaal onderwijs (ZMLK, cluster-3), instellingen voor buitenschoolse opvang en voor digibete ouderen.

 

Willie Webwijs leert op een leuke, eenvoudige manier om te gaan met de gedragsregels van het internet. Onder meer op het gebied van chatten, e-mailen en surfen. Ook wordt aandacht gegeven aan zaken rondom gebruik van Social Media en Grooming. In verschillende modules worden de belangrijkste vaardigheden voorgedaan, aangeleerd en getest. 

 

Het programma is bedacht omdat mensen met een verstandelijke beperking op het internet een makkelijk doelwit zijn voor personen of bedrijven met minder goede bedoelingen: zij geven bijvoorbeeld te makkelijk hun creditcardnummer of andere persoonlijke gegevens prijs.

 

NIEUWE VERSIE 3.0

Mede dankzij tips en suggesties van gebruikers en begeleiders heeft STRAS in samenwerking met Helix begin 2017 de nieuwe versie 3.0. gelanceerd. De verbeterde versie speelt in op de behoefte om mensen nog breder en zo laagdrempelig mogelijk te trainen in het herkennen van en leren omgaan met de gevaren van internet.

 

AANMELDEN

Voor ouders, verzorgers, docenten en instellingen, maar ook voor andere belangstellenden is het programma via licenties beschikbaar. De licentiekosten zijn € 7,50 per cursist/jaar. Voor deze licentie kan een cursist een jaar lang aan de slag. De leerkracht/begeleider kan gebruik maken van de gegevens in het cursistvolgsysteem, de voortgang van cursisten inzien, cursisten/groepen beheren, rapportages inzien, en persoonlijke certificaten uitprinten. De gegevens uit het cursistvolgsysteem zijn te gebruiken als rapportage middel naar gemeente en inspectie. 

Een individuele cursist kan gratis aan de slag, maar heeft geen toegang tot het cursistvolgsysteem.

 

Om mee te doen, klik in het MENU op de knop "Accounts bestellen" om een account aan te maken. Als u al een account heeft kunt u direct beginnen met de cursus.