Een 3e plaats voor Willie Webwijs bij de SIDN Internet Awards 2010

Willie Webwijs, het leerprogramma voor veilig internetten, is 3e geworden in de categorie Veilig Internetten voor de SIDN Internet Awards 2010. Eind oktober heeft Stras het project voor de jury van deze awards mogen presenteren. De uiteindelijke winnaars zijn tijdens het Jaarcongres ECP-EPN op 25 november jl. bekend gemaakt.

SIDN is de Stichting Internet Domeinregistratie Nederland en ziet het, onder meer, als haar maatschappelijke verantwoordelijkheid om ontwikkelingen rond veilig en betrouwbaar internet en brede participatie te stimuleren. Om die reden heeft zij de SIDN Internet Awards in het leven geroepen. Kandidaten konden zich inschrijven voor vijf categorieën te weten Overheid en burgers in dialoog, Iedereen online, De kracht van het netwerk, Internet en Milieu en Veilig internet. Willie Webwijs, dat ondertussen meer dan 4000 licentiehouders telt, is in de laatstgenoemde categorie genomineerd.

SIDN Internet Awards: Veilig Internet en brede participatie

Roelof Meijer, Algemeen Directeur SIDN: “SIDN ziet het als haar maatschappelijke verantwoordelijkheid om ontwikkelingen rondom een veilig en betrouwbaar internet en brede participatie te stimuleren. Om die reden hebben wij deze Awards in het leven geroepen. Wij zijn zeer verheugd dat wij tijdens dit congres de SIDN Internet Awards uit konden reiken. Er is gesproken over de ontwikkelingen in onze informatiesamenleving en de mogelijkheden om deze ontwikkelingen in Nederland te versnellen. Het stimuleren van innovatieve partijen en initiatieven is daarbij voor ons erg belangrijk.”