Meer foto's van 8 april 2009

pers__gasten

Planning

  • 16:00  Ontvangst met een drankje en .... Willie Webwijs
    gebakjes van Accent Praktijkschool
  • 16:15  Opening relatie- en klantenevent door Carrie
  • 16:20  Informatie middels een powerpointpresentatie
    i.s.m. enkele cursisten
    17:45  Einde event

cursisten_met_willie2Boven:  Schrijvende pers en gasten

 

Rechts:   Cursisten demonstreren "Willie"

 

 

 

 

 

Onder:    Carrie interviewt cursisten


carrie__cursist


Het leerprogramma is bedacht omdat mensen met een verstandelijke beperking op het internet een makkelijk doelwit zijn voor personen of bedrijven met minder goede bedoelingen. Bijvoorbeeld doordat de LVG-ers te makkelijk hun creditcardnummer of andere persoonlijke gegevens prijsgeven. Willie Webwijs leert de LVG-er op een leuke, eenvoudige manier om te gaan met de gedragsregels van het internet. Onder meer op het gebied van chatten, e-mailen en surfen. In 5 modules worden de belangrijkste vaardigheden voorgedaan, aangeleerd en getest. Het programma is geschikt voor zowel individueel gebruik als groepslessen. Voor ouders, verzorgers, docenten en instellingen, maar ook voor andere belangstellenden is het programma gratis beschikbaar op www.williewebwijs.nl.

Op deze website treft u meer informatie over Willie Webwijs aan.  Op 8 april konden pers, scholen, zorginstellingen en gemeenteambtenaren zelf zien hoe cursisten met dit leerprogramma omgaan en vragen stellen, onder het genot van een hapje en een drankje.    perspresenatie_jos_allewijn

Projectleider Jos Allewijn gaf een bijzonder duidelijke en boeiende presentatie.

Stras bedankt de directie en de medewerkers van De Bibliotheek voor de gastvrijheid en de goede samenwerking op 8 april.
Binnen enkele maanden zal Willie Webwijs in alle E-centra van de bibliotheek gebruikt kunnen worden.

Het streven is om deze gratis training via alle bibliotheken in Nederland toegankelijk te maken.