Persevent 8 april: staatsecretaris Heemskerk geeft startschot Willie Webwijs PDF Print E-mail
dinsdag, 07 april 2009 09:48

Staatssecretaris Frank Heemskerk en columniste "Carrie" openen WILLIE WEBWIJS !!

Feesttaart Willie Webwijs

Op 8 april presenteerde Stras "Willie Webwijs" in de Centrale Bibliotheek te Rotterdam. Stras deed dit samen met cursisten en docenten van Accent Avondschool, softwarebouwers van Logica, en vele anderen. Voorafgaand aan deze presentatie voor organisaties die Willie Webwijs gaan gebruiken, gaf staatsecretaris Heemskerk het startschot voor de landelijke informatie-campagne en vond er een perspresentatie plaats.
Het evenement was bovendien het begin van een hechte samenwerking tussen Stras en de Openbare Bibliotheken, die ook gebruik gaan maken van Willie Webwijs.  cursisten_met_willie1

Willie Webwijs is de naam van het nieuwe trainingsprogramma voor o.m. mensen met een verstandelijke beperking, die willen leren om veilig gebruik te maken van de mogelijkheden die het internet biedt. Het programma blijkt ook leuk en bruikbaar te zijn voor leerlingen uit het Speciaal onderwijs (ZMLK, cluster-3), instellingen voor Buitenschoolse opvang en digibete ouderen.

staatssecretaris_heemskerk__cursisten

 

Klik op "lees meer"  voor meer informatie en foto's van de feestelijke startactiviteit van Willie Webwijs,   
op 8 april 2009.

 

 

 

 

 

 


Meer foto's van 8 april 2009

pers__gasten

Planning

  • 16:00  Ontvangst met een drankje en .... Willie Webwijs
    gebakjes van Accent Praktijkschool
  • 16:15  Opening relatie- en klantenevent door Carrie
  • 16:20  Informatie middels een powerpointpresentatie
    i.s.m. enkele cursisten
    17:45  Einde event

cursisten_met_willie2Boven:  Schrijvende pers en gasten

 

Rechts:   Cursisten demonstreren "Willie"

 

 

 

 

 

Onder:    Carrie interviewt cursisten


carrie__cursist


Het leerprogramma is bedacht omdat mensen met een verstandelijke beperking op het internet een makkelijk doelwit zijn voor personen of bedrijven met minder goede bedoelingen. Bijvoorbeeld doordat de LVG-ers te makkelijk hun creditcardnummer of andere persoonlijke gegevens prijsgeven. Willie Webwijs leert de LVG-er op een leuke, eenvoudige manier om te gaan met de gedragsregels van het internet. Onder meer op het gebied van chatten, e-mailen en surfen. In 5 modules worden de belangrijkste vaardigheden voorgedaan, aangeleerd en getest. Het programma is geschikt voor zowel individueel gebruik als groepslessen. Voor ouders, verzorgers, docenten en instellingen, maar ook voor andere belangstellenden is het programma gratis beschikbaar op www.williewebwijs.nl.

Op deze website treft u meer informatie over Willie Webwijs aan.  Op 8 april konden pers, scholen, zorginstellingen en gemeenteambtenaren zelf zien hoe cursisten met dit leerprogramma omgaan en vragen stellen, onder het genot van een hapje en een drankje.    perspresenatie_jos_allewijn

Projectleider Jos Allewijn gaf een bijzonder duidelijke en boeiende presentatie.

Stras bedankt de directie en de medewerkers van De Bibliotheek voor de gastvrijheid en de goede samenwerking op 8 april.
Binnen enkele maanden zal Willie Webwijs in alle E-centra van de bibliotheek gebruikt kunnen worden.

Het streven is om deze gratis training via alle bibliotheken in Nederland toegankelijk te maken.

 

Laatst aangepast op maandag, 22 februari 2010 11:51