Willie Webwijs PDF Print E-mail
Willie Webwijs - Willie Webwijs

Willie Webwijs is nu nog laagdrempeliger en gebruiksvriendelijker gemaakt. Mede dankzij tips en suggesties van gebruikers en begeleiders is het initiatiefnemer Stras gelukt om begin 2010 met een nieuwe versie (versie 2.0.) te komen. Je kunt nu nog makkelijker inloggen. Ook individuele gebruikers kunnen zich nu aanmelden, zonder tussenkomst van een begeleider. Bovendien is de beeldschermindeling op bepaalde punten nog duidelijker geworden. Ook trainers/begeleiders kunnen nu in één oogopslag zien welke onderdelen goed zijn opgepakt en een persoonlijk certificaat uitprinten. Deze verbeterde versie speelt in op de behoefte om mensen zo laagdrempelig mogelijk te trainen in het herkennen van en leren omgaan met de gevaren van internet. Gebruikers zijn volwassenen met een (licht) verstandelijke beperking. Maar ook andere doelgroepen zullen met versie 2.0. gestimuleerd worden om de veilige stap richting internet gaan nemen.

Bekijk de demo voor een eerste indruk en meld je gratis aan!

En kijk hier wat versie 2.0. voor nieuws te bieden heeft! .


Maak kennis met Willie Webwijs en bekijk het filmpje !

Willie Webwijs is de naam van het nieuwe trainingsprogramma voor o.m. mensen met een verstandelijke beperking, die willen leren om veilig gebruik te maken van de mogelijkheden die het internet biedt. Het programma blijkt ook leuk en bruikbaar te zijn voor leerlingen uit het Speciaal onderwijs (ZMLK, cluster-3), instellingen voor Buitenschoolse opvang en waarschijnlijk ook een aantal digibete ouderen.


Om mee te doen kunt u zich aanmelden (klik in het MENU op de knop "bestellen").
Als u al aangemeld bent kunt u nu direct  beginnen met de cursus.
U kunt ook eerst de eerste module hier uitproberen.


Het leerprogramma is bedacht omdat mensen met een verstandelijke beperking op het internet een makkelijk doelwit zijn voor personen of bedrijven met minder goede bedoelingen. Licht Verstandelijk Gehandicapten (LVG-ers) geven bijvoorbeeld te makkelijk hun creditcardnummer of andere persoonlijke gegevens prijs. Willie Webwijs leert de LVG-er op een leuke, eenvoudige manier om te gaan met de gedragsregels van het internet. Onder meer op het gebied van chatten, e-mailen en surfen. In 5 modules worden de belangrijkste vaardigheden voorgedaan, aangeleerd en getest. Het programma is geschikt voor zowel individueel gebruik als groepslessen. Voor ouders, verzorgers, docenten en instellingen, maar ook voor andere belangstellenden is het programma gratis beschikbaar op www.williewebwijs.nl.   Hier treft u ook informatie over Willie Webwijs aan.